Zes IT-zaken die op afstand geregeld kunnen worden

25 april 2023

In deze blog deelt Bart vijf IT-zaken die prima op afstand geregeld kunnen worden en vertelt hij wat de voordelen zijn.

Als corona ons iets positiefs heeft gebracht, is het wel dat werken op afstand geen uitzondering meer is. We hebben de flexibiliteit die dat met zich meebrengt massaal omarmd. Op kantoor met je collega’s brainstormen over die salespresentatie om die vervolgens thuis in alle rust uit te werken, de ideale mix tussen de creatieve inspiratie die de groep brengt en de focus die soms nodig hebt om geconcentreerd te werken. Maar ook als het gaat om IT-zaken brengt het op afstand werken veel voordelen met zich mee. In deze blog deelt Bart Verhelst, bestuurder van de IT Provider groep, vijf IT-zaken die prima op afstand geregeld kunnen worden en vertelt hij wat de voordelen zijn.

Wat kan een IT-partner op afstand voor je regelen?

1. Mailbox aanmaken
Nieuwe medewerker? Als je IT-partner op afstand een mailbox – en aanverwante zaken – kan regelen, scheelt dat alle partijen veel tijd. En stuk efficiënter dan het ter plaatse uitvoeren van deze taak.

2. Software installeren en updaten
Het op afstand installeren en updaten van software is een uitstekende manier om ervoor te zorgen dat alle systemen up-to-date zijn en optimaal presteren. Dit voorkomt achterstallig onderhoud en mogelijke datalekken of andere storingen. Bovendien verhoogt het de productiviteit van je medewerkers.

3. Back-up maken van bestanden
Met de toenemende cybercriminaliteit is het maken van een back-up – en het hebben van een goed recoveryplan – belangrijker dan ooit. Natuurlijk staat security bij elke organisatie hoog op de agenda. Gaat er toch iets mis, bijvoorbeeld door een menselijke fout? Dan helpt een back-up – die prima op afstand gemaakt kan worden – dat je weer snel operationeel bent.

4. Netwerkproblemen oplossen
Netwerkproblemen op afstand oplossen zorgt ervoor dat downtime van het netwerk en bedrijfskritische systemen tot een minimum wordt beperkt. Je hoeft niet eens te wachten tot een medewerker van je IT-partner voor de deur staat! Dit voorkomt productiviteitsverlies en bespaart bedrijven tijd en geld.

5. Meekijken met medewerkers bij vragen en problemen
Door op afstand mee te kunnen kijken met problemen en vragen van medewerkers, wordt de reactietijd een stuk hoger. Dat verhoogt opnieuw de productiviteit van je medewerkers en bespaart ze een hoop frustratie. En blije medewerkers zijn heel wat waard in de krappe arbeidsmarkt van vandaag de dag.

6. Bedrijf lamleggen vanaf afstand
Bij IT Provider houden we wel van een grapje. Natuurlijk is er geen IT-partner die er baat bij heeft jouw bedrijf lam te leggen op afstand. Bij IT Provider zorgen we er juist voor dat jouw onderneming, je gevoelige gegevens én je IT-infrastructuur volledig beveiligd zijn. Net als we dat deden voor Jens…

De 5 voordelen van het op afstand regelen van IT-zaken nog even op een rijtje

1. Tijdsbesparing: Bij het op afstand regelen van IT-zaken hoeven de IT-medewerkers niet te reizen naar de locatie waar het probleem zich voordoet, waardoor veel tijd bespaard kan worden.

2. Flexibiliteit: IT-problemen kunnen op afstand worden opgelost, ongeacht waar de medewerker zich bevindt. Hierdoor is het mogelijk om op elk moment van de dag of nacht ondersteuning te krijgen, ook buiten kantooruren en ook op andere locaties dan het gebruikelijke kantoor.

3. Kostenbesparing: Omdat er geen fysieke aanwezigheid nodig is, kunnen bedrijven kosten besparen op reiskosten en verblijfskosten. Bovendien kan het op afstand regelen van IT-zaken efficiënter zijn, waardoor bedrijven kosten kunnen besparen op mankracht.

4. Snelheid van oplossing: Doordat IT-medewerkers op afstand toegang hebben tot de systemen en applicaties, kunnen problemen sneller worden opgelost en kunnen systemen sneller worden hersteld, waardoor de productiviteit van de medewerkers wordt gemaximaliseerd.

5. Minder verstoring van werk: Wanneer IT-problemen op locatie moeten worden opgelost, kan dit het werk van de medewerkers verstoren. Door problemen op afstand op te lossen, kunnen medewerkers doorgaan met hun werk zonder onderbrekingen.

Meer weten?

Wil je eens verder praten over hoe IT-ondersteuning op afstand jouw organisatie verder kan helpen? IT Provider staat voor je klaar om je te helpen. Neem contact met ons op. We leren je graag kennen. Zin om geïnspireerd te worden? Volg dan onze LinkedIn-pagina.