5 tips om uw bedrijfsgegevens te beschermen

20 mei 2021

Als u uw bedrijf optimaal wilt beschermen, moeten alle personeelsleden goed voorbereid zijn op elk type aanval. Lees 5 handige tips om uw bedrijf tegen aanvallen te beschermen

1. Gebruik sterke wachtwoorden

Gebruik een woordgroep (in plaats van één woord), hoofdletters, symbolen, cijfers of zelfs een lijst met willekeurige woorden. Dit is vaak makkelijker te onthouden en moeilijker te kraken! En vooral: gebruik niet hetzelfde wachtwoord voor professionele en privé-accounts! .

2. Denk aan multifactorauthenticatie

Om het bedrijf optimaal te beschermen, heeft u meer nodig dan alleen sterke wachtwoorden. Met oplossingen zoals multifactorauthenticatie bouwt u extra beveiligingslagen in voordat iemand toegang krijgt. Multifactorauthenticatie is een authenticatie methode waarbij de online gebruiker meerdere stappen succesvol moet doorlopen om ergens toegang tot te krijgen.

3. Wees voorzichtig met links in e-mails

Wees steeds voorzichtig als u links in e-mails opent. Let ook goed op voordat u een bijlage opent van een afzender die u niet herkent.

4. Eerst vergrendelen, dan verlaten

Vergrendel steeds uw computer voordat u uw bureau verlaat. Zo kan niemand op een ongeoorloofde manier toegang krijgen tot uw computer.

5. Maak back-ups

Een back-up is een reservekopie van gegevens die belangrijk zijn voor jou. Met een back-up kan je je gegevens terugzetten als je een virus hebt of als een ransomware de toegang tot je gegevens blokkeert en er geld voor vraagt. Ook bij diefstal, verlies of technische problemen, is het een geruststelling om een back-up te hebben. Je kan dan het hele systeem opnieuw (laten) installeren en je gegevens terug plaatsen.

IT Provider, uw partner voor ICT-beveiliging

IT Provider is de aangewezen partner op vlak van security. We voorzien geregelde controles en onderhoud van uw netwerk, volgen de backups nauwgezet op en zorgen steeds voor de correcte beveiliging. Samen met onze sterke partners WatchGuard, Clearmedia, Microsoft,... dragen we veiligheid hoog in het vaandel.

Neem contact voor een afspraak