Security: je kan niet zonder. Zo beveiligen wij onze klanten

10 juli 2023

In deze blog vertelt Matthias Van Snick, operations manager bij IT Provider, wat wij doen om organisaties te beschermen.

Bij IT Provider staat security met stip op nummer één. Niet omdat we het zo leuk vinden, maar omdat het broodnodig is. Hoewel cybercriminaliteit in België vorig jaar een daling liet zien, staat ons landje wereldwijd nog steeds op de vierde plaats als het gaat om cybercrime-dichtheid, zo blijkt uit onderzoek. Bij IT Provider begrijpen we dat beveiliging cruciaal is voor jouw bedrijf. In deze blog vertelt Matthias Van Snick, operations manager bij IT Provider, wat wij doen om organisaties te beschermen.

1. Custom Cloud: Veiligheid in de kern

België heeft 94 slachtoffers per miljoen internetgebruikers, blijkt uit een onderzoek door cyberbeveiligingsbedrijf Surfshark, waarmee het alleen achter het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Canada staat. Daarom hebben wij onze Custom Cloud-oplossing ontwikkeld. Dit concept is gebaseerd op een uiterst veilige infrastructuur. Al jouw data bevinden zich veilig in de cloud, achter een beveiligde toegang. We hanteren strikte firewallregels, implementeren Multi-Factor Authenticatie (MFA), stellen hoge eisen aan wachtwoordcomplexiteit en zorgen voor een up-to-date Windows-updatebeleid. Maar een IT-omgeving kan nog zo goed beveiligd zijn, je bent maar één menselijke klik verwijderd van een cyberaanval. Daarom begeleiden we ook jouw medewerkers en zorgen we voor bewustwording omtrent security met onze securityawarenesstrainingen. Zo voorkomen we dat jouw bedrijf geha(c)kt wordt.

2. Basic Cloud: Veiligheid voor iedereen

Ook in onze Basic Cloud-omgeving focussen we op sterke beveiliging. We implementeren MFA, gebruiken BitLocker voor schijfversleuteling, hebben geavanceerde antivirus- en Endpoint Detection & Response (EDR) tools. Natuurlijk zorgen we ook voor slimme monitoring, patching en back-up van jouw systemen. Zo kun je met een gerust hart werken, in de wetenschap dat jouw data veilig zijn.

3. Interne beveiliging bij IT Provider

Binnen IT Provider hebben we strikte beleidsregels voor de behandeling van klantendata en wachtwoorden. We maken gebruik van professionele tools voor documentatie en wachtwoordbeheer, waardoor we ook intern een hoog niveau van beveiliging kunnen garanderen. Daarnaast hebben we duidelijke richtlijnen voor het omgaan met privacygevoelige vragen van onze klanten.

4. Opleiding en certificering rondom security

We investeren bij IT Provider in de opleiding en certificering van ons team op het gebied van security. Onze medewerkers zijn goed opgeleid en op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van beveiliging. Om onze klanten de beste beveiligingsoplossingen te bieden, hebben we bovendien strategische partnerships met belangrijke securityspelers. Samen zorgen we voor geavanceerde en betrouwbare beveiligingsoplossingen die aansluiten bij de behoeften van onze klanten. Zo kunnen we jou, elke dag weer, de best mogelijke beveiligingsoplossingen bieden.

Meer weten?

Bij IT Provider houden we wel van een komische toets, maar als het om de beveiliging van jouw bedrijf gaat, zijn we bloedserieus. Onze focus op security zorgt ervoor dat jouw gegevens beschermd zijn tegen de toenemende bedreigingen in het IT-landschap. Welke van onze cloudoplossingen je ook kiest, je kunt rekenen op een solide beveiligingsinfrastructuur. IT Provider draagt altijd bij aan een succesvolle werkomgeving die jou en je medewerkers veilig, flexibel en efficiënt laat werken. Wil je eens verder praten? Neem contact met ons op. We leren je graag kennen.

Zin om geïnspireerd te worden? Volg dan onze LinkedIn-pagina.