Vier heldere signalen dat je IT-omgeving toe is aan een upgrade

16 oktober 2023

In deze blog vertellen we je welke signalen je niet mag negeren als je een toekomstbestendige IT-omgeving zoekt die optimaal presteert.

Ken je dat? Dat je het gevoel hebt dat je je computer aan moet zwengelen? Zoek je je een breuk naar bestanden of besteedt je IT’er meer tijd aan brandjes blussen dan aan strategische projecten? Dan is het tijd dat er iets gaat veranderen. In deze blog vertellen we je welke signalen je niet mag negeren als je een toekomstbestendige IT-omgeving zoekt die optimaal presteert.

1. Traag als een schildpad

IT moet zijn als water uit de kraan. Heel simpel, het moet het doen en een beetje snel graag. Als je merkt dat je systemen trager werken dan een slak die door stroop kruipt, dan is dat een duidelijk signaal dat er actie moet worden ondernomen. Wachten op het opstarten van je computer, eindeloos laden van programma's, letters die pas na seconden op je scherm verschijnen en andere onverklaarbare vertragingen? Tekenen aan de wand dat je IT-infrastructuur achterloopt.

2. Je bestanden lijken een eigen wil te hebben

Heb je het gevoel dat je te weinig controle hebt over je bedrijfsgegevens, dan kan dat een fiks probleem vormen. Dit kan zich op verschillende manieren manifesteren. Bedrijfsgegevens bevinden zich op verschillende plaatsen, zonder een duidelijk beheer en controle over waar welke gegevens zich bevinden. De een gebruikt de eigen harde schijf, een ander zet z’n bestanden in gedeelde mappen op netwerkservers en een derde gebruikt een - privé – cloudopslagservice. Dit leidt niet alleen tot slecht versiebeheer, veel tijdsverspilling en frustratie, maar het opent ook de deur voor potentiële beveiligingslekken en datalekken.

3. Onderhoud is een fulltimebaan geworden

Als je IT-team meer tijd besteedt aan brandjes blussen en onderhoud dan aan strategische projecten, dan is er iets mis. Jouw team zou zich moeten richten op groei en innovatie, niet op het repareren van oude systemen. Een upgrade brengt weer rust en overzicht in de tent.

4. Je begint de IT-jargon-bingo te beheersen

In plaats van te praten over hoe IT-systemen van invloed zijn op de bedrijfsprocessen, raken gesprekken vaak verstrikt in technische specificaties en details. Als KMO’er heb je wel iets beters te doen. Toch?

Help, wat nu?!

Herken je jezelf in een of meer van deze signalen, is het misschien tijd voor een IT-upgrade. Geen zorgen, je hoeft het niet alleen te doen. Met de juiste cloudoplossingen, aandacht voor security en de hulp van een professionele IT-partner helpen we jou je IT-omgeving naar een hoger niveau tillen. Neem contact op met IT Provider voor meer informatie, een professionele security-awareness-training en persoonlijk advies op maat. Samen zorgen we ervoor dat je IT-omgeving optimaal presteert en klaar is voor de toekomst. 

Zin om geïnspireerd te worden? Volg dan onze LinkedIn-pagina.