Krachtenbundeling DVIT en IT Provider brengt een nieuw tijdperk van expertise en service

26 juni 2023

In deze blog vertelt David Van Impe, bestuurder van DVIT, hoe de fusie bijdraagt aan meer gezamenlijke kennis en een nog betere klantrelatie.

Sinds begin april zijn DVIT en IT Provider gefuseerd. Deze samenwerking brengt beide organisaties naar het volgende niveau van expertise en service. In deze blog vertelt David Van Impe, bestuurder van DVIT, hoe de fusie bijdraagt aan meer gezamenlijke kennis en een nog betere klantrelatie.

Al ruim twintig jaar DVIT

DVIT is al meer dan 21 jaar een bekende speler in de Belgische IT-markt. Wat ooit begon met slechts twee mensen, is inmiddels uitgegroeid tot een team van zo’n vijftien experts. We beheren de dagdagelijkse IT-omgeving van menig Belgische organisatie. Veel bedrijven hebben geen interne IT-medewerkers en vertrouwen op ons als betrouwbare partner. Ons onderscheidend vermogen zit in het feit dat wij het eerste en enige aanspreekpunt voor organisaties zijn. Klanten willen niet met meerdere partijen communiceren voor zaken zoals internetlijnen, printers en andere IT-gerelateerde zaken. Behalve ICT SPOC - Single Point of Contact – zijn we bij DVIT flexibel en bieden we onze klanten een persoonlijke benadering. We begrijpen dat veel organisaties in ons clienteel, zoals zorginstellingen en rusthuizen – 24/7 bereikbaar moeten zijn. Een 9-tot-5 mentaliteit kennen we dan ook niet.

Gedeeld DNA met IT Provider

Ik ken Bart Verhelst, bestuurder van de IT Provider groep al enige tijd. Hoewel onze bedrijven slechts op drie kwartier rijden van elkaar verwijderd zijn, zijn we geen concurrenten. IT Provider richt zich meer op cloudomgevingen terwijl wij een breder werkgebied hebben. We delen dezelfde visie, niet alleen als bestuurders, maar ook onze medewerkers zijn uit hetzelfde hout gesneden. Onze service en klantbenadering zijn vergelijkbaar en we hebben gemakkelijk een goede samenwerking kunnen opbouwen. Deze fusie zal onze spirit en inzet naar klanten toe alleen maar versterken. Ons businessmodel en onze aanpak blijven hetzelfde; we bundelen simpelweg onze krachten.

Profiteren van elkaars expertise

Deze samenwerking brengt voor onze klanten niet direct merkbare veranderingen met zich mee. Ik blijf CEO bij DVIT en onze verschillende teams zullen elkaar aanvullen waar nodig, om zo onze service en kennis te versterken. Wat een groot voordeel voor klanten kan zijn, is dat IT Provider sterk gericht is op cloudomgevingen, terwijl wij wat breder gaan en ook heel wat expertise hebben in lokale servernetwerken. Wij waren bij DVIT al bezig met het migreren van klanten naar de cloud, maar nu kunnen we dat in een versneld tempo doen. De expertise van IT Provider op het gebied van cloudomgevingen draagt daaraan bij. Anderzijds kan IT Provider klanten die liever een on-premise-oplossing willen, nu ook beter bedienen. Deze combinatie zorgt voor een nog breder totaalaanbod. De samenwerking verloopt vanaf dag één uitstekend en we kijken ernaar uit om te zien wat de toekomst ons brengt. Natuurlijk moeten we intern nog wat zaken stroomlijnen, maar ik heb er alle vertrouwen in dat we daar binnen enkele maanden mee klaar zijn.

Meer weten?

Wil je meer weten over onze versterkte dienstverlening en wat dit voor jouw bedrijf kan betekenen? Neem contact met ons op. We leren je graag kennen.

Zin om geïnspireerd te worden? Volg dan onze LinkedIn-pagina.