ITP Group neemt IT-bedrijf Datalink uit Diepenbeek over

26 april 2024

We kondigen opnieuw een belangrijke stap aan in de uitbreiding van onze IT groep met de overname van de firma Datalink uit Diepenbeek.

ITP Group neemt IT-bedrijf Datalink uit Diepenbeek over

We kondigen opnieuw een belangrijke stap aan in de uitbreiding van onze IT groep met de overname van de firma Datalink uit Diepenbeek. Datalink is al +15 jaar de sidekick van kmo-ondernemers die hun digitale maturiteit willen versterken, in Limburg en een stukje daar buiten. Vanaf nu zullen zij dat doen onder de vleugels van de ITP Group die sinds vorig jaar deel van uitmaakt van AXI. Naast vestigingen in Willebroek, Gent, Breda, Boom, Wetteren, Tielt, Zaventem en Erpe-Mere vormt Datalink nu het startpunt van de verankering van AXI Digital in Limburg. En hiermee vieren ook zij een mooie mijlpaal in hun groeiverhaal!


We geven het woord aan Karen en Danny, oprichters van Datalink en Bart Verhelst, Managing Director van de ITP Group:


Karen vertelt: “Danny & ik weten nog heel goed hoe het was om op 28.08.2008 ons eerste ondernemingsnummer aan te vragen. Onze visie was glashelder: een nieuwbouwpand neerzetten op een zichtlocatie, met bestickerde wagens voor de deur, en een toegewijd team met een gedeelde missie: kmo-ondernemers helpen om de digitale maturiteit en de cyberveiligheid van hun bedrijf te boosten! 🚀” 


Danny Daniëls: “Ondertussen zijn we bijna zestien jaar verder en mogen we stellen dat onze ambitieuze visie realiteit is geworden. We hebben een prachtig parcours afgelegd. En gelukkig houdt de IT-wereld ons nog steeds scherp: trends zoals cloud computing, cybersecurity-innovaties en artificial intelligence zorgen ervoor dat we onze grenzen kunnen blijven verleggen.” 


Karen Dendas: “We zijn geboren ondernemers, en ieder jaar ons vorige plafond overstijgen geeft enorm veel energie. Tegelijkertijd beseffen we dat het verder opschalen van Datalink betekent dat onze rollen veranderen. En dat heeft ons doen beseffen dat we willen terugkeren naar onze essentie. Voor Danny is dat IT & cybersecurity audits uitvoeren, de technisch complexere IT-uitdagingen tackelen en het analytische luik van het ondernemen ter harte nemen. Voor mij is dat de creatieve vrijheid om nieuwe initiatieven in de wereld te zetten, los van Datalink. En dat is geen groot nieuws, want mijn rol binnen het bedrijf is al enkele jaren beperkt. Mijn hart ligt bij het inspireren van andere ondernemers, en mijn boek vormde hierin de aanzet.” 


Danny Daniëls: “Door de acquisitie van Datalink door AXI kunnen we onze reikwijdte vergroten terwijl we toch dicht bij onze klanten actief blijven. Alle kmo-vestigingen zullen nauw samenwerken en voor een kruisbestuiving van kennis zorgen, terwijl een aantal processen zullen gecentraliseerd worden om de efficiëntie te verhogen. We blijven verder werken vanuit onze vertrouwde Limburgse vestiging, met ons vertrouwde team. We hebben mooie synergiën gevonden tussen onze expertise en die van de groep, waardoor we onze klanten nog beter én breder kunnen servicen. Zo wordt onze expertise in 3CX cloud telefonie bijvoorbeeld aangevuld met Proximus telecomervaring. Onze groei faciliteren we samen met Bart Verhelst, bestuurder van de ITP Group, de kmo-tak binnen AXI. Deze groep bestaat vandaag uit IT Provider Tielt, Lovatech Zaventem, DVIT Erpe-Mere en dus nu ook Datalink in Diepenbeek. Ook met de collega’s van Inter IT met vestigingen in Boom en Wetteren zullen we samenwerken.” 


Bart Verhelst: “Ik kijk heel erg uit naar onze samenwerking zodat jullie groeiverhaal verder kan gezet worden vanuit Diepenbeek. Ook het voltallige Datalink team leer ik graag kennen, en ik ben er van overtuigd daar ook een sterke focus te vinden op het ontzorgen van klanten met hun digitale infrastructuur. De kernwaarden van Datalink zie ik alvast terugkomen in de andere bedrijven van de ITP Group, Axi Digital en Inter IT. Met de aangroei van het Datalink-team kunnen we spreken over een 160-tal enthousiaste medewerkers!” 

 
We kijken enthousiast uit naar de toekomst, en zijn klaar om onze volgende groeisprong waar te maken.