ICT in de Cloud

7 november 2018

Met uw ICT in de Cloud wint u veel meer dan tijd en geld alleen! Ontdek hier de vele voordelen!

Dat een klassieke ICT-infrastructuur met servers en dergelijke handenvol geld kost is geen nieuws. Maar er zijn meer voordelen aan werken in de Cloud dan de voordelen in uw portefeuille alleen…

Met cloudoplossingen wint u ook aan gemak, efficiëntie en slagkracht. Bovendien blijft u ook zonder zware investeringen mee met de nieuwste ontwikkelingen en technologieën.

IT Provider zet daarom de belangrijkste troeven voor u op een rijtje, overzichtelijk en helder, net zoals de cloudoplossingen zelf.

1. Kostenefficiënt, zonder zware investeringen

U hoeft geen dure servers of hardware aan te kopen, hetgeen uw investerings- en onderhoudskosten serieus beperkt en er middelen vrijkomen voor het optimaliseren van uw werking en uw personeel. De focus ligt op het verbeteren van uw corebusiness en niet op het verbeteren van uw ICT-infrastructuur op zich.
Bovendien hebt u geen onverwachte serverproblemen of ellenlange onderhoudsbeurten meer, die uw medewerkers veel tijd (en dus geld) kosten.  

2. Flexibel en schaalbaar

U betaalt enkel voor wat u op dat moment echt gebruikt. Dat klinkt vanzelfsprekend, maar dit is in klassieke hard-/software absoluut niet het geval. Zo kiest u in de Cloud zelf voor hoeveel gebruikers u een licentie van een bepaald programma wenst i.p.v. dit voor een aantal personen te moeten aankopen en installeren. 
Het aantal gebruikers van eender welke toepassing is steeds aanpasbaar, zowel voor een welbepaalde als voor onbepaalde periode.
Ook de opslagcapaciteit, back-up, werkruimte is altijd te verruimen of te verkleinen. 

3. Betrouwbaar en veilig

In de Cloud staan uw bedrijfsgegevens op een afgeschermde plaats (in de hoog beveiligde Proximus-datacenters), die enkel voor u en uw medewerkers (u bepaalt wie tot op welk niveau toegang krijgt) toegankelijk is. Dat vermijdt onaangename verrassingen als een laptop gestolen wordt of verloren raakt. Als u inlogt op een andere computer, kan u zo nodig vertrouwelijke info van uw account wissen of verplaatsen.
Bovendien kunnen we heel gemakkelijk back-ups voorzien, zodat er op geen enkel moment nog essentiële bestanden verloren gaan.

4. Mee met de nieuwste technologie

Veel sneller dan u het zelf zou kunnen aankopen en installeren, beschikt u over de meeste actuele technologieën. U hoeft niet meer te wachten tot het past in uw investeringsplan om een nieuw programma aan te kopen, vaak maakt de upgrade naar de recentste versie deel uit van uw Cloud pakket of is de maandelijkse kost minimaal.

5. Gebruiksvriendelijk en toegankelijk

Op elk moment en op eender welk toestel kan u beschikken over en werken in de documenten en programma’s die u nodig hebt. Met uw inloggegevens krijgt u op uw PC, laptop of mobiel toestel toegang tot uw gewenste informatie, of u nu op kantoor of thuis werkt, bij een klant bent of vanuit het buitenland.
E-mails beantwoorden, een presentatie tonen, een vergadering inplannen, een offerte opmaken in uw eigen ERP-programma,… alles is overal en à la minute mogelijk, wanneer en waar u dat wenst.
Daarenboven kan u heel gemakkelijk bestanden delen met collega’s, wat de samenwerking en de productiviteit absoluut ten goede komt.

Redenen genoeg dus om te kiezen voor een cloudoplossing op maat.

Wil u meer weten wat er voor uw bedrijf mogelijk is?
Neem gerust contact met ons op voor een eerste vrijblijvende afspraak.