“Het einde van het Windows 7 tijdperk is nabij… Wat nu?”

28 februari 2019

De klok tikt genadeloos voor Windows 7, Windows Server 2008 en SQL Server 2008 van Microsoft. Sinds 2015 krijgt Windows 7 geen nieuwe functionaliteiten meer en op 14 januari 2020 houdt Microsoft er ook mee op om technische ondersteuning aan te bieden. Er worden geen automatische beveiligingsupdates meer bezorgd.
Als u momenteel nog gebruik maakt van Windows 7 als besturingssysteem, wordt het dus hoog tijd om na te denken over de mogelijke opties vanaf 2020.

We zetten ze even op een rijtje:

1. Windows 7 blijven gebruiken zonder beveiligingsupdates

Eigenlijk mogen we dit geen optie noemen, want dit valt volledig af te raden. Zonder beveiliging wordt uw computer erg kwetsbaar voor virussen en zijn uw bedrijfsgegevens en online activiteiten niet langer beschermd. Bovendien is er geen standaard service of ondersteuning meer beschikbaar. Niets doen is dus ‘not done’.

2. Extra ondersteuning betalen

Microsoft voorziet nog gedurende 3 jaar extra ondersteuning voor zakelijke klanten (tot januari 2023). U betaalt die ondersteuning per apparaat. Vanaf 2020 zal dit ongeveer 50 euro/toestel/jaar bedragen en deze prijs zal jaar per jaar stijgen tot zo’n 100 euro.
Dit kan een tussenoplossing zijn in de periode dat er overgeschakeld wordt naar een recent besturingssysteem, maar er hangt wel een stevig prijskaartje aan vast.

3. Migratie naar Windows 10

Op lange termijn is dit sowieso de enige optie, maar ook op korte termijn biedt de overgang naar het meest gebruikte en up-to-date besturingssysteem voor elk bedrijf de meeste voordelen.
U beschikt niet alleen over de nodige beveiliging en updates die uw gegevens optimaal beschermen, maar u geniet ook van technische ondersteuning als dit nodig is zonder dat u hier extra voor hoeft te betalen.

Vlot van een verouderd naar een veilig en vernieuwd besturingssysteem!

IT Provider staat u graag bij om te bekijken hoe u de migratie van uw ICT-infrastructuur van Windows 7 naar Windows 10 zo vlot en efficiënt mogelijk kan laten verlopen. Hoe we dit organiseren hangt in grote mate af van het aantal toestellen en de mate waarin ze verouderd zijn.
De overschakeling naar Windows 10 in combinatie met nieuwere, krachtigere toestellen laat u toe om veel sneller en veiliger te werken, maar tegelijk bekijken we of een upgrade op (een aantal) bestaande apparaten ook een mogelijkheid is.
We zorgen voor een snelle en correcte installatie zodat u en uw medewerkers in no-time kunnen genieten van een goedwerkende en goed ondersteund besturingssysteem met inbegrip van beveiligings- en andere updates.
Vanzelfsprekend kan u ook na de overschakeling rekenen op onze persoonlijke begeleiding en eigen supportservice bij vragen of problemen.

Werkt u zelf nog met Windows 7? Neem contact voor een voorstel op maat!