Geen zorgen van je IT? Het gemak van uitbesteden  

7 juni 2023

In deze blog vertelt Bart over het gemak van uitbesteden en hoe het kan bijdragen aan het succes van je onderneming.

Geen onderneming kan meer zonder IT, maar er zijn maar weinig ondernemers die blij worden van IT-beheer. Het kan veel tijd, energie en geld kosten om de IT van je bedrijf op orde te krijgen en te houden. Door je IT-beheer uit te besteden, kun je die middelen stoppen in de groei van je bedrijf. In deze blog vertelt Bart Verhelst, bestuurder van de IT Provider groep, over het gemak van uitbesteden en hoe het kan bijdragen aan het succes van je onderneming.

IT: noodzakelijk kwaad of kans voor groei?

Veel ondernemers zien IT als een noodzakelijk kwaad. Het kost geld en tijd om te onderhouden, en het lijkt nooit af. Toch kan IT ook een kans zijn voor groei en efficiëntie in je bedrijf. Denk aan het gebruik van slimme tools en software om processen te automatiseren en sneller te laten verlopen. Maar hoe vind je als ondernemer de juiste balans tussen investeren in IT en het beheersbaar houden van de kosten?

IT is meer dan een netwerkverbinding

IT-beheer brengt verschillende uitdagingen met zich mee. Ten eerste moet je goed opgeleid IT-personeel vinden én zien te behouden. Daarnaast moet je als ondernemer op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen op IT-gebied en er zorg voor dragen dat je bedrijfsomgeving up-to-date is en blijft. Verder moeten er legio beslissingen genomen worden. Stap je over naar de cloud, geef je de voorkeur aan servers op locatie of ga je voor een hybride omgeving? Welke licenties van Microsoft 365 heb je nodig? Hoe ga je om met security? Wat doe je met service en support? Op wie kun je terugvallen buiten kantooruren? IT-problemen houden zich immers niet aan vaste werktijden. Hoe stel je een sterk back-up-en-restore-beleid op? En tenslotte: hoe zorg je dat je toekomstbestendige keuzes maakt?

Het gemak van uitbesteden

Het uitbesteden van IT-beheer kan een oplossing zijn voor bovengenoemde uitdagingen. Zo hoef je als ondernemer niet zelf continu bezig te zijn met IT-gerelateerde zaken, en kun je je richten op de groei en ontwikkeling van je bedrijf. Als je dan toch ergens van wakker moet liggen, dan liever niet van je it-omgeving. Een goede IT-beheerder zorgt dat de IT van je bedrijf altijd up-to-date is en voldoet aan de laatste eisen en richtlijnen. Zo wordt IT een kans voor groei in plaats van een noodzakelijk kwaad.

Meer weten?

Wil je eens verder praten over hoe onze IT-ondersteuning jouw organisatie verder kan helpen? Met IT Provider kan je alle kanten op. Wij kunnen je het volledige IT-beheer uit handen nemen, maar kunnen ook jouw eigen in-house IT-specialisten aanvullen en in partnership samen voor de omgeving zorgen. Zo draagt IT Provider altijd bij aan een succesvolle werkomgeving die jouw medewerkers veilig, flexibel en efficiënt laat werken. Nieuwsgierig? Neem contact met ons op. We leren je graag kennen.

Zin om geïnspireerd te worden? Volg dan onze LinkedIn-pagina.