Drie dingen die je kunt in de cloud waaraan je nog niet had gedacht

6 november 2023

☁️ In deze blog benoemen we drie zaken die je in de cloud kunt doen, waar je misschien nog niet aan had gedacht.

De cloud is niet meer weg te denken, en dat geldt niet alleen voor grote corporates. Cloudcomputing biedt ook veel mogelijkheden en voordelen voor KMO’s die hun bedrijf willen innoveren en verbeteren. Dan hebben we het natuurlijk over de voor de hand liggende voordelen zoals flexibiliteit en schaalbaarheid. Maar er is meer! In deze blog benoemen we drie zaken die je in de cloud kunt doen, waar je misschien nog niet aan had gedacht.

Dé cloud bestaat niet

Maar liefst 63 procent van de KMO’s wereldwijd maakt gebruik van de public cloud. De cloud is de toekomst, al kan dat ook heel goed een combinatie zijn van verschillende cloudoplossingen. Sommige KMO’s kiezen ervoor de kracht van de cloud te combineren met de zekerheid van een lokale server. Het mag helder zijn, er is niet één soort cloud. Over de voordelen van de cloud schreef Bart al eerder een blog. Overal en altijd toegang tot je bestanden en applicaties is er één van. Maar heb je hier weleens aan gedacht?

1. Terug naar achterhaalde technologie: hoe legacy-applicaties de overstap kunnen maken naar de cloud

Legacy-applicaties kunnen heel belangrijk voor je bedrijfsvoering zijn, maar ze zijn vaak technologisch verouderd. Denk je dat je de cloud dan wel kunt vergeten? Vergis je niet! Ook met legacy-applicaties kun je de overstap naar de cloud maken. Een goede IT-partner kan deze applicaties voor je installeren op een virtuele server of een terminal server. Zo kunnen jij en je medewerkers via een eenvoudig icoontje gewoon inloggen op de legacy-applicatie. Zo combineer je het beste van beide werelden en staat niets de groei van je bedrijf nog in de weg.

2. Neem datagedreven beslissingen met een cloudgebaseerde analysetool

Als KMO kun je ook goed gebruik maken van een cloudgebaseerde analysetool om je data, processen of prestaties te analyseren en te optimaliseren. Dit kan de besluitvorming, de efficiëntie en de groei verbeteren. Een voorbeeld van zo’n tool is Microsoft Power BI, dat je helpt om inzichten te krijgen uit je gegevens met behulp van interactieve dashboards en rapporten.

3. Bel me op, Scotty

Met VoIP, oftewel Voice over IP, kun je eindelijk afscheid nemen van je oude, stoffige en complexe telefooncentrale. In plaats daarvan maak je de sprong naar een efficiënt, makkelijk en vooral kostenbesparend systeem voor telefonie in de cloud. Dankzij VoIP kun je je telefonie volledig afstemmen op de noden en behoeften van jouw bedrijf. En nee, het gaat niet alleen om de gebruikelijke belfuncties. Je krijgt ook toegang tot voordelen zoals gratis intern bellen, flexibel doorschakelen, en zelfs de mogelijkheid om faxen te ontvangen en te versturen via je mailbox. Je betaalt een vast maandelijks bedrag per gebruiker en hoeft je geen zorgen te maken over onverwachte kosten. Bovendien is er de mogelijkheid om VoIP te integreren met andere softwarepakketten zoals CRM- en ERP-systemen. Zo ben je altijd en overal bereikbaar, of je nu met een smartphone, tablet, computer of zelfs een ouderwetse telefoon werkt. De cloud is echt de eindbestemming voor jouw bedrijfscommunicatie.

Meer weten?

Ben jij zaakvoerder en zoek je hulp bij het ontwikkelen van een effectieve IT-strategie? IT Provider draagt graag bij aan een succesvol IT-beleid zodat jij en je medewerkers veilig, flexibel en efficiënt kunnen werken. Wil je eens verder praten? Neem contact op met IT Provider voor meer informatie, een professionele security-awareness-training en persoonlijk advies op maat. Samen zorgen we ervoor dat je IT-omgeving optimaal presteert en klaar is voor de toekomst. 

Zin om geïnspireerd te worden? Volg dan onze LinkedIn-pagina.