‘Die open sfeer die hier hangt, die vind je lang niet overal’

20 november 2023

Dieter Dael over de sfeer bij IT Provider, zijn rol en zijn wens voor de toekomst.

Het succes van IT Provider hangt niet alleen af van tevreden klanten, maar ook van blije medewerkers. Hoe modern en innovatief technologie ook is, zonder onze mensen zijn we nergens. In deze blog deelt Dieter Dael, tweedelijns Support Engineer, wat hem vanaf het eerste moment zo aansprak bij IT Provider. Ook vertelt hij over zijn rol en zijn wens voor de toekomst.

Tweedelijns support

Vier jaar geleden ben ik bij IT Provider begonnen als eerstelijns Support Engineer. Ruim een jaar geleden maakte ik de overstap naar tweedelijns support. Als klanten ons bellen met een vraag of storing, komen ze in eerste instantie bij de eerstelijns supportdesk terecht. Als zij het antwoord niet weten, schakelen ze mij in. Het zijn dus vaak de wat complexere vraagstukken die ik toegespeeld krijg. Daarnaast ben ik verantwoordelijk voor een aantal projecten en hou ik me bezig met onze managed-wifi-oplossing. Een ideale oplossing voor organisaties die zeker willen stellen dat ze overal in bijvoorbeeld hun magazijn, warenhuis of rusthuis, een stabiele en loepzuivere wifi-verbinding hebben. Wij doen dan eerst een aantal professionele wifimetingen en op basis daarvan kunnen we de meest optimale oplossing aanbieden, inclusief proactieve monitoring op uitval en 24/7 support.

Technologie met een persoonlijke touch

Wat voor mij al bij het eerste gesprek met Bart en Matthias de doorslag gaf, was de sfeer die je proeft als je hier binnenkomt. De hartelijke ontvangst, niet alleen als een professional maar ook als mens, dat vind je lang niet overal. Dat voelde meteen goed. Wat ook fijn is, is de korte afstand tussen mijn huis en werk; ik woon slechts tien minuten van IT Provider vandaan. Elke minuut die je onderweg bent, voelt toch een beetje als verloren tijd. Daarnaast wordt er binnen IT Provider oprecht geluisterd naar je wensen en ideeën. De sfeer is heel open en als je ergens tegenaan loopt of je komt met verbeterpunten, dan wordt er serieus naar je geluisterd.

Persoonlijke groei

Ik ben niet echt een carrièreplanner. Voor mij is het belangrijk dat ik me goed voel en kan staan achter het werk dat ik doe. Hier bij IT Provider krijg ik de ruimte om te groeien en nieuwe uitdagingen aan te gaan, wat ik nodig heb om gemotiveerd te blijven. Ik hoop dat ik over een paar jaar terugkijk en dan zie dat ik persoonlijk gegroeid ben.

Ontspanning en inspiratie naast het werk

Als ik niet aan het werk ben, ga ik graag wandelen met mijn hond. Het bos in, langs het water, even weg uit de stad, dat vind ik heel ontspannend. Ik leer ook graag nieuwe dingen. Dat kan van alles zijn, van leren koken tot filosofie, als het maar iets is dat ik nog niet ken. En natuurlijk geniet ik ook van een avondje uit met vrienden, dat heeft een mens ook nodig op z’n tijd.

Meer weten?

Wil je eens verder praten over hoe onze IT-ondersteuning jouw organisatie verder kan helpen? Met IT Provider kan je alle kanten op. Wij kunnen je het volledige IT-beheer uit handen nemen, maar kunnen ook jouw eigen in-house IT-specialisten aanvullen en in partnership samen voor de omgeving zorgen. Zo draagt IT Provider altijd bij aan een succesvolle werkomgeving die jouw medewerkers veilig, flexibel en efficiënt laat werken. Nieuwsgierig? Neem contact met ons op. We leren je graag kennen.

Zin om geïnspireerd te worden? Volg dan onze LinkedIn-pagina.