De overstap van Metaalwaren Claerbout naar de cloud

30 oktober 2023

Tonny Lecluyse, bediende bij Claerbout, legt in deze blog uit waarom de vakhandel heeft gekozen voor een cloudoplossing van IT Provider.

Bij Metaalwaren Claerbout staat een team van bijna vijftig medewerkers elke dag paraat om klanten te helpen en professioneel advies te geven bij hun aankopen. Tonny Lecluyse, bediende bij Claerbout, legt in deze blog uit waarom de vakhandel heeft gekozen voor een cloudoplossing van IT Provider en hoe deze verandering is bevallen.

Veiligheid en schaalbaarheid

We werken met een team van bijna vijftig collega's om onze klanten te ondersteunen en professioneel advies te geven over de verschillende merken die we aanbieden. Oorspronkelijk maakten we gebruik van een lokale server, maar door de vele waarschuwingen over hacking bij collega-leveranciers en andere metaalwarenhandels, stonden we steeds meer open voor een cloudserveroplossing. Dit was voornamelijk vanwege de veiligheidsopties en de mogelijkheid tot toekomstige groei. Een solide IT-infrastructuur is van cruciaal belang voor ons. Het snel kunnen uitwisselen van informatie tussen de verschillende afdelingen is essentieel om onze klanten een optimale dienstverlening te kunnen bieden.

Vertrouwen in IT-partner belangrijk

Danny Libot, IT-verantwoordelijke van de Meno Group, waartoe wij behoren, was al in contact met IT Provider. Toen hij hoorde dat ook wij op zoek waren naar een goede, veilige cloudoplossing, heeft hij ons met elkaar in contact gebracht. Een ideale manier om de gesprekken op te starten. Vertrouwen is een belangrijk aspect bij de keuze van een IT-partner en met de mensen van IT Provider was er vanaf de eerste ontmoeting een goede klik. De implementatie verliep heel goed en ook sindsdien verloopt de samenwerking heel prettig. Als er dingen zijn die afgestemd moeten worden, dan is dat heel snel opgelost, dankzij de vlotte bereikbaarheid van de supportdesk. Sinds we met IT Provider de overstap hebben gemaakt naar een cloudoplossing, merken we dat we veel minder vaak tegen de limieten van onze vroegere lokale server aanlopen. We hebben nu een veel stabieler netwerk en zijn blij met de weg die we zijn ingeslagen.

Meer weten?

Of je nu een start-up hebt of een groeiende onderneming, wij hebben voor elke fase in je groeiproces de juiste oplossing. IT Provider draagt altijd bij aan een succesvolle werkomgeving die jou en je medewerkers veilig, flexibel en efficiënt laat werken. Wil je eens verder praten? Neem contact met ons op. We leren je graag kennen.

Zin om geïnspireerd te worden? Volg dan onze LinkedIn-pagina.