Bultijnck & De Smedt "Cloud computing voor dossierbeheer van A tot Z"

1 april 2019

Bultijnck & De Smedt, een boekhoud- en fiscaal kantoor in Buggenhout dat voornamelijk actief is rond Dendermonde en Gent, gebruikt sinds januari 2015 de services van onze 'Custom Cloud’. Met alle applicaties en gegevens online moet het groeiende kantoor geen extra vestigingen openen om zijn geografisch verspreide klanten overal een complete dienstverlening te bieden.

Testimonial IT provider

In 2011 had Bultijnck & De Smedt nog twee nieuwe servers gekocht. Die waren minder dan vijf jaar later al aan vervanging en uitbreiding toe. “We wilden koste wat het kost een panne vermijden”, zegt zaakvoerder Frédéric Wauthier.

“Op advies van onze partner IT Provider kozen we voor hun Custom Cloud oplossing. Niet alleen omdat het goedkoper was, maar vooral wegens de voordelen. Onze applicaties en gegevens zitten er veilig, we kunnen er overal en altijd snel mee werken, en we betalen een vast maandelijks bedrag per gebruiker.”

Behalve de drie vennoten en twee secretariaat medewerkers zijn er in Buggenhout tien boekhouders en fiscalisten aan de slag. “Omdat we overal en altijd toegang hebben tot alle informatie kunnen we onze vijfhonderdtal klanten een dienstverlening van A tot Z bieden, van boekhouding en fiscaliteit tot de keuze voor een welbepaalde vennootschapsvorm, de bijeenroeping van de algemene vergadering, de verhuis van de maatschappelijke zetel of de neerlegging van de jaarrekening. Ook zijn we in 2015 onze documenten beginnen digitaliseren en in 2019 willen we die met rechtenbeheer voor klanten beschikbaar maken.”

 “Via Custom Cloud gebruiken we onder meer de boekhoudprogramma's Illico Soft en Expert/M, de belastingberekeningsmodules van Kluwer, de Accon-jaarrekeningmodule, Synetons Adminis-software en Microsoft Office 365. Ik woon in Gent, bezoek onze klanten die daar zitten en werk per week een dag thuis. Het cliënteel in Gent is veelal jong en de cloud is voor hen een evidentie. Start-ups zouden raar opkijken als ik zou vertellen dat ik niet aan mijn dossiers kan en een map op kantoor moet halen. Het is ondenkbaar dat we thuis of bij een klant niet even goed kunnen werken als op kantoor. Toen we eigen servers hadden, werkte alles goed op kantoor, maar elders niet zo vlot. We staan voor een goed evenwicht tussen werk en privé, waardoor iedereen ook tijdens een drukke periode zoals de btw-aangiftes op tijd naar huis kan en indien nodig daar nog kan inloggen.”

Sinds 2014 kwam er elk jaar een werknemer bij en wanneer Bultijnck & De Smedt vraagt een nieuwe gebruiker aan te maken, kan die de dag nadien aan de slag met de applicaties en gegevens in Custom Cloud.

IT Provider bereidde gedurende twee maanden de overstap naar cloud computing voor, wat voor een vlotte verandering zorgde: vrijdag afsluiten, maandag opstarten en tijdens de eerste week ter plaatse aanwezig om vragen te beantwoorden en kleine problemen op te lossen, zoals een niet-werkende printer.